Home

Autoriteit Persoonsgegevens Twitter

@toezicht_AP Twitte

  1. g Aleid Wolfsen als voorzitter AP. Nieuwsbericht / 24 juni 2021. AP publiceert uitgangspunten voor inrichten sterk intern toezicht. Alle nieuwsberichten
  2. De Autoriteit Persoonsgegevens is bereikbaar via Twitter en LinkedIn
Autoriteit Persoonsgegevens kritisch op regels en privacyMeer zeggenschap over je persoonlijke gegevens: nieuwe wet

Twitter; LinkedIn; Routebeschrijving. De Autoriteit Persoonsgegevens bevindt zich in het gebouw waarin ook het Centraal Planbureau, het Planbureau voor de Leefomgeving, de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur en het Sociaal en Cultureel Planbureau gehuisvest zijn. Vanaf Den Haag Centraal Statio U kunt een privacyklacht melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als een bedrijf of organisatie persoonsgegevens verwerkt (van uzelf of van iemand anders) op een manier die mogelijk in strijd is met de privacywetgeving. Soorten privacyklachten. Er zijn 2 soorten privacyklachten die u kunt melden Contact met de Autoriteit Persoonsgegevens. Informatie- en Meldpunt Privacy; Contactgegevens algemeen; Informatie voor de pers; Contact met de FG van de AP; Klacht melden; Datalek melden; Bezwaar maken; Klacht over de A Stopt uw werkgever er dan niet per direct mee? Dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Let op: leest uw werkgever alleen de temperatuur af, zonder die in een bestand op te nemen? En zonder een geautomatiseerde verwerking? Dan kan de AP helaas niets voor u doen, omdat dit niet onder de AVG valt De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt videoapp TikTok een boete van 750.000 euro op wegens het schenden van de privacy van jonge kinderen. De informatie die de Nederlandse gebruikers - veelal jonge kinderen - van TikTok kregen bij het installeren en gebruiken van de app, was in het Engels en daardoor niet goed te begrijpen

Autoriteit Persoonsgegeven

Autoriteit Persoonsgegevens 18 augustus 2020 00:51 De app stuurt een melding als je minstens 15 minuten dicht bij iemand bent geweest die later corona blijkt te hebben Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft uitvoeringsinstantie UWV een boete van 450.000 euro opgelegd. Autoriteit Persoonsgegevens: houd data bij twijfel in de EU. Bedrijven en organisaties die persoonsgegevens van Europese burgers in landen buiten de EU opslaan moeten bij twijfel over de. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft videoapp TikTok een boete van 750.000 euro wegens het schenden van privacy van jonge kinderen. Pieter Sabel 22 juli 2021 , 13:18 TikTok De Autoriteit Persoonsgegevens stelt dat het niet op de zaak kan ingaan, omdat die bij de Ierse toezichthouder ligt. De AP is niet bevoegd zelf dit onderzoek te doen. De AP kan zelf geen besluit.

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) Contact Rijksoverheid

Autoriteit Persoonsgegevens. Hoewel er meer zaken zijn waarnaar de Autoriteit Persoonsgegevens onderzoek zou willen doen, kan dat niet meer. De toezichthouder heeft verder onderzoek moeten staken in verband met de locatie van TikTok. Dat heeft zich inmiddels -net als veel andere techbedrijven- gevestigd in Ierland De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2019 1180 keer actie ondernomen richting een organisatie met een datalek. De privacytoezichthouder kreeg in dat jaar 27.000 meldingen over datalekken. Ook. In maart kreeg Booking.com een boete van 475.000 euro opgelegd wegens het te laat melden van een datalek aan de Autoriteit Persoonsgegevens De autoriteit legt een boete op. 7 juli 2020 door Salaris Vanmorgen. Wanneer mensen per post inzage in hun persoonsgegevens bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) willen, moet dat eenvoudig en met redelijke tussenpozen mogelijk zijn. BKR wierp te hoge drempels op voor inzage

Contactgegevens algemeen Autoriteit Persoonsgegeven

Klacht melden bij de AP Autoriteit Persoonsgegeven

  1. Afgelopen jaar kreeg de Autoriteit Persoonsgegevens er al 3,4 miljoen extra bij. De privacywaakhond heeft een budget van 18,5 miljoen euro. Maar dat is dus nog niet genoeg, zegt Wolfsen
  2. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2020 meer privacyklachten gekregen dan het kan verwerken: nog bijna tienduizend meldingen zijn nog niet behandeld
  3. g (AVG) in werking treedt
De AVG komt eraan: accountability is het toverwoord | Baaz

Foto en film Autoriteit Persoonsgegeven

  1. atie op ras, wel discri
  2. Vandaag is bekend geworden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan UWV een boete oplegt van 450.000 euro voor het niet goed beveiligen van het proces van verzenden van groepsberichten via de zogenoemde 'Mijn Werkmap'-omgeving. Hierdoor kon zich tussen 2016 en 2018 een reeks datalekken voordoen. Eind 2018, nog vóór de start van het AP-onderzoek, heeft UWV een technische maatregel.
  3. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat toezien op het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) en algoritmes waarbij persoonsgegevens worden gebruikt. Security.NL Twitter. 04-11-2016 door Redactie
  4. TikTok in Nederland heeft een flinke boete gekregen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het betreft een boete van 750.000 euro wegens het schenden van de privacy van jonge kinderen. Het.
  5. DEN HAAG (ANP) - De populaire app TikTok moet een boete van 750.000 euro betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de overheid, vindt dat de app de privacy van Nederlandse.
  6. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft videoapp TikTok een boete van 750.000 euro opgelegd wegens het schenden van de privacy van jonge kinderen. De informatie die de Nederlandse gebruikers - veelal jonge kinderen - van TikTok kregen bij het installeren en gebruiken van de app, was in het Engels en daardoor niet goed te begrijpen
  7. Socialmediabedrijf TikTok moet een boete van 750.000 euro betalen vanwege het schenden van de privacy van jonge kinderen. Het is een van de hoogste boetes ooit van toezichthouder Autoriteit.

Temperaturen tijdens corona Autoriteit Persoonsgegeven

  1. De Autoriteit Persoonsgegevens behandelt veel zaken niet. Datalekken worden weliswaar netjes gemeld, maar vrijwel nooit opgevolgd. Google en Twitter vallen een lokale kantoor opzetten
  2. g; b. basisboete: het bedrag dat de basis vormt voor het bepalen van de hoogte van een op te leggen bestuurlijke boete, vastgesteld binnen de bandbreedte van de aan een overtreding gekoppelde boetecategorie, voordat toepassing is gegeven.
  3. Twitter. Facebook. Verwerking van persoonsgegevens . De privacywetgeving geldt voor iedere verwerking van persoonsgegevens. De begrippen persoonsgegeven en verwerking worden zeer ruim uitgelegd door de toezichthouders, waaronder de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens
  4. Politie. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft een gesprek gehad met de politie, omdat er 'signalen' waren dat individuele agenten mensen aanspoorden om hun camera's op de openbare weg te richten
  5. Enschedese voortrekkersrol bestraft door Autoriteit Persoonsgegevens. 29 april 2021. Enschede is een stad waar technologie, innovatie en creativiteit tot de culturele traditie behoort. Bij het werken aan de opgaven van de stad maakt het gemeentebestuur steeds slimmer gebruik van digitale data en nieuwe technologie
  6. Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert tegen Gmail en andere Google-diensten omdat het niet helder is wat Google met de persoonsgegevens van studenten en leerlingen doet. Waar de gegevens van leerlingen worden bewaard of verwerkt, of hoe, dat is een groot vraagteken. In de ogen van de AP dus zelfs 'niet rechtmatig'
  7. Autoriteit Persoonsgegevens geeft duidelijkheid over keten- en inlenersaansprakelijkheid. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft op de website informatie aangepast over het verstrekken en vastleggen van gegevens in het kader van keten- en inlenersaansprakelijkheid. Dit is te zien bij de veelgestelde vragen van het AP

Dat zeggen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en andere Europese privacywaakhonden. Daarmee is de Autoriteit Persoonsgegevens niet tegen normale bewakingscamera's, maar tegen 'slimme camera's'. Deze camera's kunnen iemand identificeren op basis van hun gezicht. Dat zou verboden moeten worden, zeggen de privacywaakhonden Autoriteit Persoonsgegevens. AP ziet er op toe dat consumenten om uitdrukkelijke toestemming wordt gevraagd alvorens ze aan betaaldienstverleners toegang geven tot persoonsgegevens die noodzakelijk zijn voor het aanbieden van hun betalingsdiensten. Lees meer over PSD2 op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens beboet TikTok wegens schenden

De Autoriteit Persoonsgegevens wil een brede smartengeldregeling voor mensen van wie onrechtmatig persoonsgegevens zijn vastgelegd. Kopieer de link Twitter, Facebook of Instagram De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een nieuwe raad van advies. CBR-directeur Alexander Pechtold is de voorzitter, hij is benoemd voor vier jaar. Pechtold blijft daarnaast directeur van het CBR. De nieuwe raad van advies is op voordracht van de AP door minister Sander Dekker van Rechtsbescherming benoemd per 1 februari 2021. Andere bestuursleden zijn Marleen [ De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een uitgebreid takenpakket. Niet alleen is zij belast met het monitoren, handhaven en toepassen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook heeft zij een voorlichtende en informerende taak en behandelt zij klachten.Meer informatie over het indienen van een klacht, vindt u op onze pagina Klacht bij Autoriteit Persoonsgegevens De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het belangrijk om zorgvuldig met uw persoonsgegevens om te gaan.En om u daar goed over te informeren. Op deze pagina leest u wat wij doen om uw gegevens te beschermen. Wat is een persoonsgegeven De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) stelt dat onduidelijk is of persoonsgegevens in Google Workspace (voorheen Google Suite for Education) voldoende beschermd zijn. Samen met andere onderwijsorganisaties doet de PO-Raad een dringend beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Google om de privacy van leerlingen en studenten goed te waarborgen en per ommegaande i

Autoriteit Persoonsgegevens: privacy Nederlandse corona

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de website Locatefamily.com een boete opgelegd van 525.000 euro. Locatefamily.com publiceert adresgegevens en telefoonnummers van mensen, vaak zonder dat. Autoriteit Persoonsgegevens deelt boetes uit aan familiezoeksite en PVV. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de website Locatefamily.com een boete opgelegd van 525.000 euro. Locatefamily.com publiceert adresgegevens en telefoonnummers van mensen, vaak zonder dat die dat weten. Ook de PVV Overijssel heeft een boete gekregen van de AP Autoriteit Persoonsgegevens laat werkgevers in de kou staan. Arlette Putker-Blees Merle van den Berg 30 mei 15:30. Op de drempel van de 'heropening' hebben werkgevers dringend behoefte aan helderheid over de verplichting van coronatesten en vaccinatiebewijzen op de werkvloer. Maar de privacy-autoriteit duikt weg en negeert de wet, schrijven. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft in 2020 25.590 privacyklachten ontvangen. Dit zijn er 8 procent minder dan in 2019. 16 maart 2021 door Salaris Vanmorgen. De daling van het aantal privacyklachten komt onder meer doordat het telefonisch spreekuur minder lang open was, vanwege capaciteitsproblemen bij de AP

Bijna 70 procent van de Nederlanders heeft geen tot weinig

Autoriteit Persoonsgegevens over zieke werknemers. Zodra werknemers ziek worden, wisselen diverse partijen gegevens over hen uit. De belangrijkste betrokken partijen zijn de zieke werknemer zelf, de werkgever, de arbodienst of bedrijfsarts, het re-integratiebedrijf, het UWV en de verzuimverzekeraar De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) ziet er op toe dat de nucleaire veiligheid en stralingsbescherming in Nederland voldoen aan de hoogste eisen. De ANVS stelt daarvoor regels op, verleent vergunningen, ziet toe op de naleving daarvan en kan handhavend optreden. Bij de uitvoering van deze taken verwerkt de ANVS persoonsgegevens. Zij is verwerkingsverantwoordelijke. Raadpleeg de site van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) voor meer informatie over welke cookies onder de uitzonderingen van het toestemmingsverbod vallen. Vergeet straks niet aan de tekst van jouw privacyverklaring de verschilende namen, types, functies en bewaartermijnen van op jouw website geplaatste cookies toe te voegen

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de afgelopen weken 75 meldingen gekregen van datalekken bij organisaties die Microsoft Exchange Server gebruiken om e-mail te ontvangen en versturen De Autoriteit Persoonsgegevens wil opheldering van de GGD over de datadiefstal van miljoenen Nederlanders uit de coronasystemen van de GGD. 27 januari 2021 door Salaris Vanmorgen Uit onderzoek van RTL-nieuws bleek dat er grootschalig is gehandeld in persoonsgegevens van miljoenen Nederlanders, afkomstig uit de twee belangrijkste coronasystemen van de GGD De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert scholen, universiteiten en Justitie om niet meer te werken met de e-mail en clouddiensten van Google. De AP heeft daarover twee vertrouwelijke rapporten uitgebracht, zo schrijft Het Financieele Dagblad dat de rapporten in handen heeft De Autoriteit Persoonsgegevens geeft een explosieve toename aan van het aantal hacks, gericht op het buitmaken van persoonsgegevens. 1 maart 2021 door Salaris Vanmorgen. Het aantal meldingen steeg in 2020 met 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Datadiefstal is vaak te voorkomen door een betere beveiliging Nieuws en video's over Autoriteit Persoonsgegevens. Betrouwbaar, gratis en snel op NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland

Ondernemers moeten oppassen als ze een bericht krijgen van de Autoriteit Persoonsgegevens. De toezichthouder waarschuwt voor profiteurs die kwalijke nepbrieven versturen. Daarin schermen zij met een bedrijfsbezoek door de privacywaakhond, intimideren ze met mogelijk hoge boetes en bieden ze tegen veel geld waardeloze papieren aan De Autoriteit Persoonsgegevens kampte vorig jaar met personeelstekorten en kreeg toen al 21.000 meldingen van datalekken binnen. Dat zullen er dit jaar naar verwachting 25.000 zijn, zegt de.

Enschede: Autoriteit Persoonsgegevens zit fout met boete voor wifi-tracking. De gemeente Enschede vindt de boete van 600.000 euro die het eerder dit jaar van de Autoriteit Persoonsgegevens wegens wifi-tracking kreeg opgelegd onterecht en heeft officieel bezwaar aangetekend De Autoriteit Persoonsgegevens heeft van van de dertien meest gebruikte apps om te videobellen een overzicht gemaakt waarin je kunt zien voor welk doel de app het meest geschikt is. In het overzicht zie je bijvoorbeeld welke app toegang wil tot je adresboek, welke app bijhoudt met wie je belt of welke app advertenties aan je laat zien

Autoriteit Persoonsgegevens legt UWV boete op van 450

Lachwekkende achterstanden 'De achterstanden zijn zo groot dat het lachwekkend is', zo stelde voorzitter Aleid Wolfsen onlangs in een kranteninterview over de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).1 's Lands privacytoezichthouder kampt met een groot tekort aan mankracht en budget. Dat heeft forse werkdruk en flinke procesvertragingen tot gevolg De toezichthouder, Autoriteit Persoonsgegevens, was druk met het geven van voorlichting. Daarnaast kwamen er ruim 11.000 privacyklachten, 4.000 tips en 21.000 datalekmeldingen binnen. In 2019 gaat de toezichthouder zich richten op handhaving

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens is een betaling van 525.000 euro de gepaste straf na het schenden van de persoonsgegevens van tennisleden. De KNLTB heeft bezwaar gemaakt tegen het boetebesluit De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft uitvoeringsinstantie UWV een boete van 450.000 euro opgelegd. Dat meldt de privacywaakhond woensdag. De instantie had het versturen van groepsberichten.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft van van de dertien meest gebruikte apps om te videobellen een overzicht gemaakt waarin je kunt zien voor welk doel de app het meest geschikt is. In het overzicht zie je bijvoorbeeld welke app toegang wil tot je adresboek, welke app bijhoudt met wie je belt of welke app advertenties aan je laat zien 9 februari 2021. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) moet in 2022 flink meer budget gaan krijgen, zodat de toezichthouder kan groeien. Dat heeft de Tweede Kamer vandaag bepaald door een motie over het onderwerp aan te nemen. Tijdens het debat over het GGD-datalek vorige week constateerden diverse Tweede Kamerleden dat de Autoriteit. Bij de Autoriteit Persoonsgegevens zijn dit jaar al 1600 datalekken gemeld, maar de instantie vermoedt dat dat lang niet alles is Persoonsgegevens Een persoonsgegeven is informatie die over iemand gaat of naar deze persoon te herleiden is. Bijvoorbeeld een naam, een huisadres of een inkomen. Ook een e-mailadres is een persoonsgegeven. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens staat een uitgebreide uitleg over persoonsgegevens. Het CBS en uw gegeven

Autoriteit Persoonsgegevens: houd data bij twijfel in de

Autoriteit Persoonsgegevens benadrukt dat wijziging noodwet over delen telecomdata nodig is. vrijdag 29 mei 2020. Kabinet dient noodwet in voor gebruik telecomdata in strijd tegen coronavirus. maandag 20 april 2020. Autoriteit Persoonsgegevens velt geen oordeel over corona-apps door gebrek aan informatie Autoriteit Persoonsgegevens legt dwangsom op aan gemeente Arnhem vanwege privacyschending met adresgebonden afvalpassen . Vandaag heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bekendgemaakt dat zij aan de gemeente Arnhem een last onder dwangsom oplegt waarin de gemeente gelast wordt de verwerking van persoonsgegevens met adresgebonden afvalpassen binnen een maand te beëindigen In de strijd tegen het coronavirus willen sommige bedrijven en instellingen de lichaamstemperatuur van mensen meten. Maar dat mag niet zomaar en organisaties die het wel doen riskeren een boete, waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens Autoriteit Persoonsgegevens sluit boete voor GGD niet uit. Als het klopt dat medewerkers van de corona-testlijn ook toegang hebben gehad tot gegevens die ze niet nodig hadden, sluit de Autoriteit. Een vermelding in het Transparantieregister Zorg is een aanzienlijke inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de individuele beroepsbeoefenaar, stelt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Een vermelding in het Transparantieregister betekent namelijk niet automatisch dat er sprake is van (verboden) gunstbetoon

Sinds de invoering van de AVG in het voorjaar van 2018 blijft het aantal meldingen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse toezichthouder op de privacywetgeving, stijgen. In 2019 dienden zo'n 27.800 mensen een klacht in over een mogelijke privacyschending, bijna 79 procent meer dan in 2018. Ondanks maatregelen van de AP om klachten sneller te kunnen verwerken, blijft de. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat vragen stellen aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de politie over hun uitwisseling van persoonsgegevens van asielzoekers, waarover NRC 38077 Twitter of 63561 LinkedI Als u persoonsgegevens verwerkt, bent u verplicht om de betrokkenen van tevoren te informeren over wat er met hun gegevens gebeurt. De wijze waarop u hen informeert, mag u zelf bepalen. Het is aan te raden om een privacyverklaring schriftelijk aan te bieden, zodat u richting de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens) kunt aantonen dat u voldoet aan uw informatieplicht

Twitter; 0; Het jaar 2018 is met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een hoogtepunt wat betreft de bescherming van persoonsgegevens geweest. In 2018 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dan ook hard gewerkt aan het toezien op de implementatie en de naleving van de nieuwe wet Autoriteit Persoonsgegevens vreest misbruik gegevens burgers door overheidsinstellingen. Van onze redacteur 25 jan 10:25. Deel via WhatsApp Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via LinkedIn Deel via E-mail. Bewaar artikel in Mijn Nieuws. Registreer nu en lees 3 juli 2019: ING heeft kennis genomen van het bericht van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) aan de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) waarin de AP concludeert dat banken hun klanten niet zo maar gepersonaliseerde aanbiedingen mogen sturen op basis van transactiegegevens en dat banken nog eens goed naar hun beleid moeten kijken Door een datalek bij het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn de persoonsgegevens van 65.000 ambtenaren op straat komen te liggen, meldt demissionair minister Ferd Grapperhaus vrijdag in een. Nieuws - 1 maart 2021 - 08:10 Autoriteit Persoonsgegevens maakt zich zorgen over toename hacks. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meet een explosieve toename van het aantal hacks, gericht op het.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het toezicht op de gemeente Hellevoetsluis verzwaard. Er zijn zorgen of de gemeente gevoelige gegevens wel genoeg beschermt. Dit meldt de AP in een. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het meldformulier datalekken aangepast, zo blijkt uit hun bericht. Het nieuwe meldformulier heeft nieuwe functionaliteiten, zo meldt de Autoriteit: Het formulier bepaalt op basis van de antwoorden die u invult welke vragen worden getoond. Zo hoeft u alleen de voor u relevante vragen te beantwoorden De Autoriteit Persoonsgegevens, waarbij bedrijven datalekken verplicht moeten melden, heeft zelf per ongeluk de namen van werknemers openbaar gemaakt

Autorieit Persoonsgegevens Autoriteit Persoonsgegevens op Twitter Overheid: gratis privacyverklaring generator Centraal Meldpunt Identiteitsfraude Veiliginternetten: identiteitsfraude EU: bescherming persoonsgegevens European Data Protection Supervisor AP: wetten i.v.m. persoonsgegevens AP: Burgerservicenummer Melden verwerking persoonsgegevens. Vraagtekens bij boete Autoriteit Persoonsgegevens. Artikel. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Stichting BKR een boete opgelegd. We krijgen de boete omdat je je gegevens alleen gratis met de post bij ons kon opvragen. We vinden het belangrijk om te benadrukken dat de privacy van je gegevens altijd gewaarborgd is geweest

Voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens: 'De achterstanden zijn zo groot dat het lachwekkend is' Twitter, Facebook of Instagram. Om u deze content te kunnen laten zien,. Download het volledige rapport op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens; Wat doet de Belastingdienst om discriminatie te voorkomen? Toeslagen neemt de conclusies van de AP heel serieus. Alle gegevens over dubbele nationaliteit die nog in onze systemen stonden, zijn verwijderd. Dat is tijdens het onderzoek van de AP in 2019 gebeurd De Autoriteit Persoonsgegevens is een voorlichtingscampagne gestart over de nieuwe Europese privacywet (AVG) die vanaf 25 mei geldt. Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP, deed de aftrap van de campagne met een privacyles op een basisschool Autoriteit Persoonsgegevens: te weinig personeel om privacyklachten af te handelen Van onze redacteur 12 mrt 13:15 Deel via WhatsApp Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via LinkedIn Deel via E-mai De organisatie 'Persoonsgegevens Nederland' doet zich onterecht voor als de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder op de wet van gegevensbescherming (AVG). Dat waarschuwt de Autoriteit Persoonsgegevens. De neporganisatie zoekt contact met websitebeheerders om ze een ssl-certificaat aan te smeren

De Nationale ombudsman behandelt klachten over Autoriteit Persoonsgegevens.. Dien een klacht in. Liever bellen? Bel ons gratis op 0800 - 33 55 555 (op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur) Het Uitvoeringsistituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft een boete gekregen van 450.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor het versturen van niet goed beveiligde groepsberichten. Door de slechte beveiliging was er sprake van datalekken bij persoonsgegevens van ruim 15.000 werkzoekenden. Het UWV gaat niet in bezwaar tegen de boete De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een brief gestuurd naar de informateur (pdf), waarin de toezichthouder vraagt om een verviervoudiging van zijn huidige budget van 24,6 miljoen euro. Naar. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft de gemeente Enschede een boete van 600.000 euro, omdat de gemeente wifitracking* gebruikte in de binnenstad op een manier die niet mag. Daardoor was het mogelijk winkelend publiek en mensen die in de binnenstad wonen of werken te volgen. Het was niet de intentie van de gemeente om individuen te volgen

Autoriteit Persoonsgegevens: 'Fouten van Hellevoetsluis hadden voorkomen kunnen worden' Het is de vraag die bij velen op de lippen brandt: hoe kan het dat de gemeente Hellevoetsluis, twee jaar. VoetbalTV hoeft van de Rechtbank Midden-Nederland een boete van €575.000 van de Autoriteit Persoonsgegevens niet te betalen. Dat het medium een commercieel belang heeft bij het opnemen en uitzenden van amateurwedstrijden betekent niet zonder meer dat VoetbalTV geen gerechtvaardigd belang kan hebben om persoonsgegevens te verwerken zoals bedoeld in de AVG De digitale overheid is één van de drie thema's waar de Autoriteit Persoonsgegevens de aankomende jaren op focust in haar toezicht. Dat maakt de AP bekend met het visiedocument 'Dataprotectie in een digitale samenleving'. Dat heeft onder andere te maken met de hoeveelheid persoonsgegevens die de overheid verwerkt en de verantwoordelijkheid die zij daarin heeft

Mensen met reclamezuil bekijken? Dat mag niet zomaar

De VPRO heeft bij toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens een datalek gemeld, nadat onbevoegden toegang hadden tot een database met gegevens. Dat was het gevolg van een lek bij dataverwerker Qualifio, dat maatregelen heeft getroffen. Er zouden gegevens van 3800 contacten zijn ingezien. Qualifio handelt voor de VPRO online (aanmeld. Delen Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen via E-mail. Technische briefing. Onderzoek naar taken en financiële middelen van de Autoriteit Persoonsgegevens (videoverbinding) Technische briefing: Onderzoek naar taken en financiële middelen van de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft vandaag, voor de eerste keer, een forse boete uitgedeeld voor deze techniek. De gemeente Enschede moet 600.000 euro betalen, omdat ze de privacy van burgers heeft geschonden Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil Aleid Wolfsen te herbenoemen als voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) per 1 augustus 2021 voor een periode van vijf jaar

Ticketscript-database gaf toegang tot data kwart miljoen

Autoriteit Persoonsgegevens. In Nederland is de Autoriteit Persoonsgegevens de organisatie die toezicht houdt op het juist toepassen van de regels en wetten die gelden voor privacy. De FG is namens Delfland contactpersoon. Je kunt ook zelf contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens De FG handelt onafhankelijk en kan over uw klacht overleg plegen of advies inwinnen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer u het niet eens bent met de klachtenbehandeling door de FG, kunt u rechtstreeks een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens Wij hebben echter wel een melding gedaan bij de AP (autoriteit persoonsgegevens). Een veiligheidsexpert heeft op 1 april 21 uur per e-mail gemeld dat hij toegang had tot persoonlijke gegevens. Wij hebben direct actie ondernomen na het lezen van het bericht en op 2 april in de ochtend gezorgd dat de gegevens niet langer toegankelijk zijn Openen/sluiten 25268-197 Brief regering d.d. 1 maart 2021 - S. Dekker, minister voor RechtsbeschermingUitvoering van de motie van het lid Hijink c.s. over verhoging van het budget van de Autoriteit Persoonsgegevens (Kamerstuk 27529-240 Autoriteit persoonsgegevens. Natuurlijk willen wij altijd zo goed mogelijk helpen met betrekking tot persoonsgegevens. Mochten we er nou echt niet uitkomen dan kun je altijd een klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link